Kelebihan Kabel Bertebat Mineral

- Jul 16, 2019-

Thermocouples telah digunakan untuk pengukuran suhu sejak 180 tahun yang lalu.

Termokopel asal telah diisolasi oleh udara bahawa tanduk-tanduk positif dan negatif bergantung kepada ujung pengukuran, kemudian dibangunkan ke pemasangan dengan tiub perlindungan, akhir pengimpalan dan penebat seramik, biasanya kita panggil jenis ini sebagai generasi termokopel pertama.

Sehingga 30 tahun yang lalu, terobosan besar pertama dibuat dalam pembuatan dan penggunaan termokopel yang digunakan untuk menebat wayar wayar termokopel antara satu sama lain dan sarung logam yang mengelilinginya, ia mempunyai dua atau empat dawai termokopel telanjang yang berjalan di tengah-tengah tiub tersebut, kemudian tiub itu diisi dengan serbuk magnesium oksida dan dipadatkan untuk memastikan wayar-wayar itu dilindungi dan dipisahkan dengan betul. Biasanya kami memanggil kabel termokopel separuh termokopel ini sebagai generasi kedua, ia telah dipopularkan dengan pantas kerana keunggulan mutlak teknologi, kualiti dan kos.

Kabel MI dibangun untuk menyelesaikan masalah teknikal pengeluaran besar-besaran, jangka hayat, kekuatan mekanikal, keselamatan, tindak balas pantas, panjang panjang dan diameter kecil.

image001

Sepasang:Faktor-faktor kesan kestabilan dan penyelesaian Thermocouple Seterusnya:Had operasi dan ketepatan termokopel