Bagaimanakah dawai magnet yang dibuat

- Aug 07, 2019-

Wayar magnet atau dawai enamberupas adalah sejenis tembaga atau dawai aluminium bersalut dengan lapisan yang sangat nipis terlindung, ia digunakan dalam pembinaan Transformer, Motors, elektromagnet dan aplikasi lain.


Kaedah pengeluaran tradisional dawai magnet adalah lukisan dawai, mencuci, tertutup, kelembapan, actinobacillus, mengecat, pengeringan, mengambil-up, talian penutupan selesai. Ini kaedah tradisional pengeluaran dawai magnet bahan mentah, pencemaran alam sekitar dalam pengeluaran; dawai magnet yang dihasilkan oleh kaedah ini mempunyai kecacatan tertentu yang digunakan, pertama rintangan suhu adalah rendah, secara amnya di bawah 130C, kedua kadar lekat penebat adalah 20-27% yang menggunakan terhad.


Kami menggunakan kaedah pengeluaran yang lebih baik: dawai lukisan, mencuci, tertutup, kelembapan, actinobacillus, mencuci, pengeringan, serbuk, pengawetan, mengambil, siap ditutup talian. Kadar rekatan penebat boleh dicapai untuk 80-90% dengan kaedah ini, yang boleh menjimatkan bahan mentah tanpa pencemaran alam sekitar, juga rintangan suhu boleh di atas 180C. Serbuk mungkin sama ada dengan penyemburan elektrostatik atau vulcanized menyelami dalam serbuk. Suhu pengawetan adalah di antara 180-260C dan masa pengawetan adalah 8-15 minit, serbuk diperbuat daripada resin epoksi atau bahan penebat poliester.


Penjelmaan tertentu dijalankan di dalam sebuah bilik serbuk bermuncung elektrostatik dan serbuk yang dikenakan oleh peranti yang sedia ada, seperti penjana elektrostatik voltan tinggi, pistol semburan, serbuk boleh ditumpah serbuk berstatik dan dialibkan selepas serbuk. Serbuk yang tenggelam vulcanized dijalankan di katil vulcanized, dawai kering dan kemudian dipanaskan ke 160-190C, The vulcanization kebuk boleh tenggelam dan diorunkan selepas serbuk.


magnet wire

 


Sepasang:Ujian kitaran untuk MI Themocouple Cable Seterusnya:Tujuan wayar magnet